Skip to main content

Lue, miten Copilot for Microsoft 365 voi auttaa sinua työskentelemään tehokkaammin Microsoft 365-sovellusten kanssa. 

Copilot for Microsoft 365 on uusi tekoälyavustaja, joka on suunniteltu auttamaan sinua työskentelemään tuottavammin M365-sovellusten kanssa. Copilot tarjoaa tekoälypohjaisen chatin, joka helpottaa asiakirjojen luomista, sisällön tuottamista ja M365-sovellusten ominaisuuksien tehokkaampaa käyttöä. Copilot on integroitu Teams-, Word-, Outlook-, PowerPoint-, Excel- ja muihin M365-sovelluksiin.

Copilot parantaa myös tietojen hakua organisaatiossa käyttämällä älykästä indeksointia. Perinteisesti tietoja on haettu tietyillä avainsanoilla, mutta Copilot voi tehdä hakuja käsitteillä ja päätellä konteksteja löytääkseen halutut tiedot tehokkaammin.

Copilot for M365 ei kuitenkaan ole vallankumouksellinen ihmeidentekijä. Sen hyödyntäminen vaatii huolellista harkintaa ennen käyttöä ja sen aikana, koska Copilot on erittäin tehokas löytämään tietoa kaikkialta, mihin sillä on pääsy. On tärkeää varmistaa, että tietoturvaluokitukset ovat ajan tasalla, käyttöoikeudet rajoituksineen ovat tarkkaan mietittyjä ja laitteet on liitetty Intuneen – Microsoftin laitehallintajärjestelmään.

Copilotin tuotoksiin on syytä suhtautua kriittisesti muun muassa seuraavista syistä. Copilotin tuotos perustuu organisaatiosi tietolähteistä ja internetistä saatavaan tietoon ilman lähdekritiikkiä ja saattaa siksi sisältää virheellistä tietoa. Avustaja tuottaa sisältöä myös itsenäisesti, minkä vuoksi sisällön käyttökelpoisuus saattaa vaihdella.

Copilotia hyödynnettäessä käyttäjän tulee ottaa huomioon myös tekijänoikeudet. “Tulisi kiinnittää huomiota etenkin yrityksen omissa tietovarastoissa olevan datan käyttämiseen. Esimerkiksi yrityksen tietovarastossa saattaa olla tekijänoikeuksin suojattuja ulkopuolelta toimitettuja kuvia, raportteja tai artikkeleita, joiden muokkaamiseen ei ole oikeutta,” muistuttaa Kopiosto ry:n lakiasiainjohtaja Kirsi Salmela.

Copilotin käyttö edellyttää, että organisaatiollasi on jokin seuraavista peruskäyttöoikeuksista:

  • Microsoft 365 Business Standard
  • Microsoft 365 Business Premium
  • Microsoft 365 E3 (tai Office 365 E3)
  • Microsoft 365 E5 (tai Office 365 E5)

Copilot-lisenssit maksavat 337,20 €/käyttäjä/vuosi, ja ne ovat saatavilla vain vuositilauksina. Lisenssimaksu on maksettava kokonaisuudessaan sopimuskauden alussa.

Tällä hetkellä Copilotin kielituki on rajallinen, eikä se virallisesti tue suomen kieltä. Kaikki komennot ja pyynnöt Copilotille on toistaiseksi tehtävä englanniksi. Copilot osaa lukea ja ymmärtää suomea, mutta ajoittaisia puutteita on edelleen. Tämänhetkisten tietojen mukaan Microsoft on ilmoittanut, että virallinen tuki suomen kielelle saapuu vuonna 2024.

Oikein toteutettuna ja asiantuntevasti käytettynä Copilot on valtava apu päivittäisessä työssäsi. Sinun ei tarvitse tehdä Excel-kaavoja tai PowerPoint-dioja tyhjästä – voit vain pyytää Copilotia tuottamaan haluamasi laskelmat, grafiikat ja esitykset puolestasi!

Jos haluat tietää lisää Copilotista, sovi tapaaminen asiantuntijamme kanssa.

Ota yhteyttä: Eteläranta 10, 00130 Helsinki, p. 030 087 0240 tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Tämä blogi on kirjoitettu Copilotin avustuksella!

Yhteydenottolomake